Updates, Live

Thursday, May 22, 2008

The Workers of Steve Huston


As I was passing in front of these paintings I thought firstly that there were some Soviet artists again. Something subtle was different, though. Then I saw th signature: Steve Huston.



Steve Huston was born and raised in Alaska. He went to study fine arts at Pasadena, working each summer in construction to pay his tuition. He started his artistic career as a commercial illustrator, and passed to pure fine arts after nearly a decade, by 1995.


There is a mastership of tones in his work, and Mr. Huston has a great admiration for the early Tonalists.


(
Principle Gallery)

2 Comments:

  • Pierre, mon ami, sper sa n-o iei ca o critica... Am observat chestia asta in cele mai multe fotografii care le faci pentru a reproduce picturi...

    Ca unul care-mi reproduc singur lucrarile si care are peste 20 de ani de fotografie in spate, da-mi voie sa-tzi sugerez o abordare: cand vrei sa reproduci un tablou, cel mai bine e sa te plasezi direct in fata lui (nu lateral) si sa incerci sa-l incadrezi astfel incat planul tabloului (vertical, de obicei) sa fie identic cu planul aparatului fotografic. e preferabil sa nu folosesti wideangle (care deformeaza imaginea desi iti permite sa te apropii mai mult) ci sa mergi undeva la mijloc intre wideangle si telephoto (55 mm e cea mai buna distantza focala; corespunde viziunii umane). Cand planul aparatului si cel al fotografiei sunt paralele deformarile sunt minime. Doar o suggestie ca sa ne putem bucura mai bine de vizitele tale la muzee...

    By Blogger Ion Vincent Danu, at 10:36 AM  

  • Multumesc mult pentru sfat. Ceea ce ma incurca aproape intotdeauna cand vreau sa fotografiez un tablou este lumina - incerc sa gasesc un unghi in care becul electirc sa nu se oglindeasca in poza mea peste fotografie.

    By Blogger Pierre Radulescu, at 6:57 PM  

Post a Comment

<< Home